2 април 2019 г.

Ориз със спанак, свинско месо и зеленчуци

Едно набързо спретнато ястие, което не можах да снимам в най-добрата му светлина, и презентацията е на ниво нула.
Но ви уверявам, не-ве-ро-ятно ВКУСНО се получи!!
 За това исках и да го споделя и тук.
Е, може и вече да сте опитвали подобна комбинация, но аз открих тази експлозия от вкусове едва сега!!


Продукти:

картофи - 2 средно големи
свинско месо за говене - около 300 г.
царевица - около 150 г.
ориз - 1 1/2 ч.ч.
маслини - 10-15 броя
спанак - около 500 г.
олио, сол, черен и червен пипер


СТЪПКИ:

1. Подготвяме си продуктите /почистваме, измиваме и нарязваме на парчета продуктите, за които е необходимо това/, като количеството зависи от тавичката, в която ще приготвяте ястието, и разбира се от вкусовите ви предпочитания. Можете да намалите или увеличите количествата на отделните продукти.
2. Измиваме си ориза много добре със студена вода, и го изсипваме в тавичката. Измиваме и нарязваме спанака на дребно и го прибавяме към ориза. Добавяме и останалите продукти, добавяме подправките, олио и объркваме.
3. Доливаме около 3 ч.ч. вода и разбъркваме отново.
4. Печем ястието в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност. Доливаме вода, ако е необходимо.
По време на печенето, два-три пъти разбъркваме, за да може всички продукти да се смесят добре и да не останат най-отгоре на ориза. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар