5 април 2019 г.

Сладкиш с орехи и какао


Какао, канела, карамфил ... на това ухае днешната ми публикация!
И ми е пролетно, цветно, усмихнато :)
Жадувам за една дълга разходка в гората, сред цъфнали дръвчета, чуруликащи птички и чист въздух.
Спокойствие, релакс и красота, ех ....


Продукти:

2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
2 с.л. какао
1/2 ч.ч. орехи
3/4 ч.ч. олио
1 бакпулвер 
щихка сода за хляб
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. карамфил
2 ч.ч. брашно


СТЪПКИ:


1. Разбиваме яйцата със захарта, след което добавяме в този ред олиото, киелото мляко, в което сме разтворили содата, бакпулвера, канелата, карамфила, какаото и брашното.
2. Разбъркваме добре, добавяме нарязаните орехи и изсипваме полученото тесто в тавичка или форма за кекс, покрита с хартия за печене.
3. Изпичаме сладкиша в предварително затоплена фурна на 180 градуса до суха клечка.
4. Поднасяме го поръсен с пудра захар.


Едно лесно какаово изкушение!


Няма коментари:

Публикуване на коментар