7 април 2019 г.

Лесно бисквитено руло

По принцип всички бисквитени рула са лесни и бързи, и също толкова бързо свършват. 
Честно да ви кажа, не се сещам дали точно такова имам в блога, и реших да го споделя бързичко, докато не бъде излапано :)


Продукти:

бишкоти
какаови бисквити
обикновени бисквити
орехи
локум
прясно мляко или заквасена сметана
кокосови стърготини


Точни количества и точна рецепта нямам за нито едно бисквитено руло. Когато стигна до тази част на публикацията, се мъча да си спомня какво и колко съм добавяла и направо изпадам в ужас хаха. И не очаквайте, че и сега ще има точни количества :)

Натрошени бишкоти, бисквити - какаови и обикновени, нарязан на дребно локум, смлени орехи и това всичкото в каквито количества на вас ви хареса. Объркваме и добавяме по-малко прясно мляко /или заквасена сметана/, за да споим всичко. Ако сме сложили много мляко, добавяме още бисквити или бишкоти, или от другите продукти. Сместа трябва да не се разпада, но и да не е прекалено влажна. Не съм добавила чисто масло, така прецених, но ако вие желаете, можете да добавите.
Оформяме като салам и увиваме в алуминиево или прозрачно фолио. Прибираме в хладилник или фризера за известно време, за да стегне. Преди поднасяне, овалваме рулото в кокосови стърготини.


И, това е :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар