21 ноември 2019 г.

Кошнички от кайма със зеленчуци

Преди няколко дни, на 18 ноември, точно преди 6 години се роди моята Кулинарна Авантюра. Плахо в началото, после по-смело и по настоятелно една след друга се редиха публикациите ми. Обикновени, простички на вид, но пък винаги вкусни се получават нещата. Прекрасно и мило е, когато получавам положителни коментари, за което благодаря искрено и от сърце. 
А днес е един прекрасен празник - ден на християнското семейство. Да има мир, любов и разбирателство във всеки дом!! СЕМЕЙСТВОТО Е ВСИЧКО! Пазете го и се борете за него!!

През седмицата нямам достатъчно време да приготвям нещо специално. Но пък гледам да е по-различно и оригинално, да разчупваме класиката :) Обикновено слагам всички продукти на плота в кухнята и решавам какво ще бъде. Днес разполагах с кайма, гъби и зеленчуци. Мислех да направя кюфтенца и ориз със зеленчуци. Но реших да спестя време и да сложа всичко накуп.
Ами получи се много вкусно и оригинално!





Продукти:

кайма /овкусена с подправки/ 500 г.

гъби 6-7 броя
картофи 4-5 средно големи
карфиол
броколи
моркови
кашкавал


СТЪПКИ:


1. Обелваме картофите, измиваме ги и ги срязваме на по две половини, и варим почти до готовност.
2. Намазняваме подходяща тавичка, в която ще сложим продуктите.
3. В почистените и измити гъби /без дръжките/ слагаме по малко топче от каймата.
4. Сварените картофи, и изчистените и измити моркови, нарязваме на малки парчета.
5. Разделяме останалата кайма на равни топчета, големи колкото една мандарина. Сплескваме всяко топче и оформяме в ръката като кошничка, в която слагаме по малко от картофите, морковите, карфиол и броколи. Завиваме леко и слагаме в тавичката. Така процедираме и с останалата кайма.
6. Между кошничките от кайма и гъбите слагаме от карфиола, броколите, моркови и картофи. Леко поливаме отгоре с мазнина и слагаме във фурната на 180 градуса.
7. Запичаме до готовност на каймата, за около 30 минути.
8. Настъргваме кашкавал и връщаме за кратко отново във фурната.


Обикновено, но много вкусно ястие, опитайте!




4 коментара: