Най-лесните и най-вкусни домашни меденки!
Препоръчвам ви ги горещо.
Винаги ги приготвям в двойна доза, но никога не ни стигат.
Препоръчвам ви ги горещо.
Винаги ги приготвям в двойна доза, но никога не ни стигат.
Продукти:
За 1 доза -
1 яйце
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 к.л. канела
1 равна ч.л. сода за хляб
2 с.л. мед
2 ч.ч. брашно
мармалад за слепяне (или друг подходящ по избор)
СТЪПКИ:
1. В подходяща купа чукваме яйцето и прибавяме захарта, объркваме добре с вилица.
2. Прибавяме олиото, канелата и меда. Объркваме всичко добре отново с вилица (или лъжица).
3. Пресяваме си брашното и го добавяме по-малко към сместа, заедно със содата.
4. Объркваме добре всичко, получава се лепкаво тесто. Оставяме го в хладилника за 30 минути да стегне.
5. От стегнатото тесто оформяме топчета малко по-малки от орех и ги нареждаме в тавичка покрита с хартия за печене.
6. Печем в
предварително загрята фурна на 180 градуса, до зачервяване. Внимавайте,
защото можете бързо да ги изгорите, опичат се бързо.
7. След като са опечени меденките, ги изваждаме и оставяме върху хартията да поизстинат.
8. Вземате любимият си шипков мармалад (или друг подходящ мармалад) и слепяте две по две половинки. Можете да посипете отстрани със смлени орехови ядки или кокосови стърготини, или пък да ги потопите в шоколад! Моите в случая са със смлени бадеми.
А
ако нямате търпение или сте изяли мармалада, си ги хапнете така,
вкусниииии са :)
Да ви е сладко, и непременно си ги направете, а после ми споделете :)
STRAHOTNA RECEPTA DNES GI NAPRAVIH MNOGO VKUSNI
ОтговорИзтриванеГери, радвам се, че сте ги направили, наистина стават бързо, лесно и са много, много вкусни! Аз ги правя честичко, понякога ги слепям, друг път не!
ИзтриванеДа ви е сладко и благодаря, че се отбихте в моето местенце!!
Поздрави!!
И аз ги правя само по тази рецепта!!!Винаги ми се получават!!Благодаря за споделената рецепта!!
ОтговорИзтриванеТака е Мария! И на мен това са ми любимите меденки, винаги сполучливи и мноого вкусни!
ИзтриванеАз Ви благодаря, че наминахте от тук :)