5 февруари 2020 г.

Бисквитена тортичка с крем от сметана и тахан халва

Една неустоима бисквитена наслада!!
Много вкусна, но и много сладка тортичка. 
Замисълът беше съвсем друг, но резултата потресаващо вкусен!! 
Всъщност може и вече да съществува това, което направих, но така и не погледнах в интернет пространството.
Хаха някак си ми се иска да съм измислила и аз нещичко, за това и не погледнах.
Но с две ръце препоръчвам да си направите бисквитената тортичка, хем лесна, хем вкусна, и на вид чудесна!! 
Ако обичате тахан халва, това е вашият десерт!



Необходими продукти:

бисквити класик и какаови /аз използвах чаени бисквити ETI/
стафиди - 50-80г.
орехи - 1ч.ч. смлени
За крема:
тахан халва - 350г.
прясно мляко - 80 мл.
масло - 3 с.л.
сладкарска сметана за разбиване /200мл./

СТЪПКИ:

1. Приготвяме си крема, който ще слагаме между редовете бисквити.
2. Затопляме прясното мляко, в което добавяме натрошената халва и размекнатото масло. Тази смес я объркваме добре до хомогенна, аз си помогнах с пасатор. Като си заделяме малко от крема с халва, за декорация на рулото отгоре.
3. Разбиваме си сметаната. Към нея постепенно добавяме и крема с халвата, и объркваме внимателно с дървена лъжица. 


4. На дъното на правоъгълна форма или тортена форма поставяме първия ред от бисквити /класик/, като за да не се хлъзгат бисквитите от първия ред, под всяка поставяме по точка-две от крема.
5. Разпределяме крем върху бисквитите и поръсваме с орехи, подреждаме втори ред /класик/, отново крем и отгоре поръсваме със стафиди, и отново бисквити /класик/ и отново крем.


6. Следват какаовите бисквити, подредени по същия начин като класик.


7. Завършваме рулото с крем, а отгоре декорираме с крема от халва, поръсваме с  орехи, може да сложите и стафиди.


8. Поставяме в хладилника да се охлади за час-два.


Да ви е сладичко!!




1 коментар: