Докато съм на вълна тиквички, рула и палачинки с тиквички, да споделя още едно 😁 Не знам защо, всеки път блата от тиквички го правя по различен начин, така ми идва отвътре 🙃, то и с плънката така "кото има в хладилника" 😁, защото понякога се е случвало да е много скучно и пусто там 😁. Този път снимките са малко кофти, защото са на изкуствена светлина, но и така се разбира колко е вкусно 😊
Продукти:
за блата-
3 средно големи тиквички
1 яйце
щипка сол
2 скилидки чесън
брашно
пресен копър
за плънката -
3-4 сварени яйца
майонеза
сирене
пресен копър
1 средно голяма краставица
СТЪПКИ:
1. За блата - измиваме и почистваме тиквичките, маже да останат с кората или да са обелени. В купа се настъргват тиквичките, ако има семе го махаме. Добавяме яйцето, щипка сол, настъргани две скилидки чесън, малко пресен копър нарязан на ситно, и брашно колкото да не е прекалено течна сместа. Добавяме лъжица по лъжица и бъркаме, като сместа трябва да е нито течна, нито гъста.
2. В тавичката от фурната слагаме парче хартия за печене, върху която изсипваме сместа за блата. Внимателно разнасяме с шпатула или лъжица и оформяме тънък блат /правоъгълник/.
3. Печем до златисто в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 10 минутки. Изваждаме изпеченият блат и оставяме да изстине.
4. За плънката - объркваме заедно 3-4 твърдо сварени яйца /настъргани на едро ренде или нарязани на дребно/, натрошено /или настъргано сирене/, майонеза, пресен копър и нарязана на дребно краставица. Като количествата на сиренето и майонезата е според вкуса. Всичко се обърква много добре.
5. Изстиналият блат намазваме по цялата повърхност с плънката. Навиваме внимателно и оформяме стегнато руло. Завиваме го в прозрачно или алумитиево фолио и оставяме в хладилника на студено поне за час.
Поднасяме нарязани на парчета, поръсени с копър.
Моето е малко неглиже, но кой му гледа презентацията 😁
Няма коментари:
Публикуване на коментар