Лятна, лятна, ама то и през зимата може да си я забъркате 😁 Сега целогодишно по магазините има всякакъв зеленчук. Стига да сте гладни, и да не ви мързи след дългия работен ден, тежък и горещ 😃, отделете пет минутки след така чакания охлаждаш душ. И да нямате кулинарни умения, това е може би една от най-вкусните гозби, с които можете да впечатлите.
Продукти:
червени пиперки /може и зелени/
праз лук
яйца
червен и черен пипер, сол на вкус
чубрица /по желание/
олио
сирене
Количествата са според вкуса, предпочитанията и брой порции.
СТЪПКИ:
1. Почистваме и измиваме зеленчуците. Нарязваме на парчета /колелца/.
2. Запържваме зеленчуците в малко олио /около 5 минути/ в подходящ тиган с незалепващо покритие. Добавяме подправки на вкус.
3. Чукваме яйцата, и бъркаме енергично до тяхното сготвяне. Не отнема повече от две минути.
4. Прехвърляме готовото ястие в чиния, поръсваме с натрошено сирене, с пресен магданоз по желание.
В главата ми идеята беше да сложа и мини каперси, които като вкусово допълнение биха били идеални. Имах спомен, че в хладилника се мяркаше едно бурканче. Ноо не ги намерих, и така си и останах само с намерението да добавя и каперси.
Хапнах си добре 😄. И случайно след това открих и каперсите в хладилника 😆. Ей това е да имаш късмет, ама не навреме 🙃, така ме беше яд, че ми идеше да си сготвя още една порция от същото 😅
Няма коментари:
Публикуване на коментар