Днес е понеделник, но за мен е неработен ден 🙂, и късната закуска е позволена 😁, даже може и да я обединя с обяда 😁 че то натам отива 😆. Направих си кафенце 😉, и сядам да споделя и с вас какво приготвих набързо. Лесно е, вкусно е, и всъщност наистина може да се приготви за закуска, обяд или вечеря! Както и когото ви е вкуснооо!
Продукти:
лаваш питки
колбас /но да не е твърде солен/
топено сирене
За заливка:
1-2 яйца / в зависимост от броя на питките/
прясно мляко
кашкавал
Стъпки:
1. Върху всяка питка се нарежда салам и топено сирене.
2. Навива се на стегнато руло, режат се парчета около 5 см. широки.
3. Подреждат се изправени като пънчета едно до друго в малка тавичка.
4. В паничка разбиваме 1-2 яйца /в зависимост от количеството на подредените пънчета/. Аз използвах 5 броя кори лаваш, и за тях разбих 2 яйца + 150 мл. прясно мляко /може и готварска сметана/.
5. Полях пънчетата с яйчената смес, и настъргах отгоре кашкавал.
6. Запичаме в затоплена фурна на 180 градуса, или в еър фрайър, до готовност за около 10-15 минути.
Голяма вкусотия става, опитайте 🙂.




Няма коментари:
Публикуване на коментар