3 ноември 2025 г.

Пънчета от лаваш кори

 Днес е понеделник,  но за мен е неработен ден 🙂, и късната закуска е позволена 😁, даже може и да я обединя с обяда 😁 че то натам отива 😆. Направих си кафенце 😉, и сядам да споделя и с вас какво приготвих набързо. Лесно е, вкусно е, и всъщност наистина може да се приготви за закуска,  обяд или вечеря! Както и когото ви е вкуснооо! 


Продукти:

лаваш питки

колбас /но да не е твърде  солен/

топено сирене 


За заливка:

1-2 яйца / в зависимост от броя на питките/

прясно мляко

кашкавал 


Стъпки:

1. Върху всяка питка се нарежда салам и топено сирене.

2. Навива се на стегнато руло, режат се парчета около 5 см. широки.

3. Подреждат се изправени като пънчета едно до друго в малка тавичка. 

4. В паничка разбиваме 1-2 яйца /в зависимост от количеството на подредените пънчета/. Аз използвах 5 броя кори лаваш, и за тях разбих 2 яйца + 150 мл. прясно мляко /може и готварска сметана/.

5. Полях пънчетата с яйчената смес, и настъргах отгоре кашкавал. 

6. Запичаме в затоплена фурна на 180 градуса, или в еър фрайър, до готовност за около 10-15 минути.

Голяма вкусотия става, опитайте 🙂.






Няма коментари:

Публикуване на коментар