Сякаш са минали мнооого повече години откакто реших да направя този блог. Нямам претенции, че съм толкова добър кулинар, а напротив, уча се ежедневно!
Но тук присъстват по-обикновените и лесни рецепти, и който ме следи знае това. Обичам да експериментирам, понякога неуспешно. В блога споделям сполучливите рецепти, с идеята да бъда полезна на някой. Всъщност го правя първо за себе си, защото ми харесва 🤩. Защото в това мое местенце понякога оглеждам и намирам себе си....в снимките, в текста към всяка рецепта. Въпреки, че не обичам да се разкривам толкова много, да се натрапвам с моето ежедневие, или пък да правя реклами, не е моето. Но пък обичам да си ги гледам и препрочитам, колкото и лудо да звучи това 😃. А после виждам пропуските и ме е яд, че не съм се сетила за нещо, но си вземам забележка 😉. Всяка публикация е специална, и е свързана с някакъв спомен! Благодаря на всички вас, които ме следите и надничате тук толкова много години, за доверието и топлите отзиви! Винаги сте ми добре дошли 😊.
Днес ще ви почерпя виртуално с поредната бисквитена торта 😁, вече не знам колко на брой вариации имам в блога?!
Тавичката ми е правоъгълна, с размери 20/30. Можете да направите тортата в кръгла, или квадратна форма.
Продукти:
2 пакета какаови бисквити
1 коф. 400г. заквасена сметана
1 коф. соев продукт с вкус на ванилия или друг вкус /от Кауфланд/
1/2 ч.ч пудра захар /може да добавите още по желание/
2 пак. желатин
за украса - захарна декорация и шоколадови пръчици
Стъпки:
1. Подреждаме първи ред от бисквитите на дъното на тавичката.
2. Разтваряме желатина в 100 мл. вода докато набъбне.
3. През това време в купа объркваме с миксер заквасената сметана и соевото мляко заедно с пудрата захар. Може да добавите още пудра захар, ако желаете да е по-сладко.
Ето това е соевото мляко:
4. Разтапяме желатина в микровълновата фурна за 30 секунди. Добавяме бързо към млечната смес, и объркваме отново с миксер, за да няма бучки.
5. Слагаме тънък слой от сместа върху бисквитите, и заглаждаме навсякъде. Следва ред бисквити, пак млечна смес, пак бисквите, като трябва да се завърши с млечната смес. Украсяваме със захарна декорация и шоколадови пръчици, и прибираме в хладилник най-малко за два часа.
При поднасяне отново поръсваме със захарна декорация и шоколадови пръчици отгоре върху тези, които сме сложили преди това и леко са се разтопили.





Няма коментари:
Публикуване на коментар