19 ноември 2025 г.

Бисквитена торта за 12 рожден ден на Кулинарна Авантюра

Сякаш са минали мнооого повече години откакто реших да направя този блог. Нямам претенции, че съм толкова добър кулинар, а напротив,  уча се ежедневно!  

Но тук присъстват по-обикновените и лесни рецепти, и който ме следи знае това.  Обичам да експериментирам, понякога неуспешно. В блога споделям сполучливите рецепти, с идеята да бъда полезна на някой. Всъщност го правя първо за себе си, защото ми харесва 🤩. Защото в това мое местенце понякога оглеждам и намирам себе си....в снимките, в текста към всяка рецепта. Въпреки, че не обичам да се разкривам толкова много, да се натрапвам с моето ежедневие, или пък да правя реклами, не е моето.   Но пък обичам да си ги гледам и препрочитам, колкото и лудо да звучи това 😃. А после виждам пропуските и ме е яд, че не съм се сетила за нещо, но си вземам забележка 😉. Всяка публикация е специална, и е свързана с някакъв спомен! Благодаря на всички вас, които ме следите и надничате тук толкова много години, за доверието и топлите отзиви! Винаги сте ми добре дошли 😊.

Днес ще ви почерпя виртуално с поредната бисквитена торта 😁, вече не знам колко на брой вариации имам в блога?! 


Тавичката ми е правоъгълна, с размери 20/30. Можете да направите тортата в кръгла, или квадратна форма. 

Продукти:

2 пакета какаови бисквити

1 коф. 400г. заквасена сметана 

1 коф. соев продукт с вкус на ванилия или друг вкус /от Кауфланд/

1/2 ч.ч пудра захар /може да добавите още по желание/

2 пак. желатин

за украса - захарна декорация и шоколадови пръчици

Стъпки:

1. Подреждаме първи ред от бисквитите на дъното на тавичката.

2. Разтваряме желатина в 100 мл. вода докато набъбне.

3. През това време в купа объркваме с миксер заквасената сметана и соевото мляко  заедно с пудрата захар. Може да добавите още пудра захар,  ако желаете да е по-сладко.

Ето това е соевото мляко:




4. Разтапяме желатина в микровълновата фурна за 30 секунди.  Добавяме бързо към млечната смес, и объркваме отново с миксер, за да няма бучки. 

5. Слагаме тънък слой от сместа върху бисквитите, и заглаждаме навсякъде. Следва ред бисквити, пак млечна смес, пак бисквите, като трябва да се завърши с млечната смес. Украсяваме със захарна декорация и шоколадови пръчици,  и прибираме в хладилник най-малко за два часа.



При поднасяне отново поръсваме със захарна декорация и шоколадови пръчици отгоре върху тези, които сме сложили преди това и леко са се разтопили.







Няма коментари:

Публикуване на коментар