Е, можеше и по-добре да бъдат на външен вид, тоест по-красиво напукани 😁, но явно по-малко ги овалях в пудрата захар, и пропуснах преди това друга малка подробност, а и трябваше леко да ги посплескам преди печене 🙄.... Но пък са много вкусни /с кафето или чая вървят перфектно/, и се приготвят лесно. Вашите със сигурност ще изглеждат по-красиви от моите в случая 😀. Така, че слагайте престилките, и да правим сладки 🙃.
Продукти:
За мярка - 1 ч.чаша е с вместимост 200 мл.
1 яйце
1/2 ч.ч пудра захар
1 ч.ч. брашно
1 с.л. лимонов сок
50 мл. разтопено чисто масло = 5 с.л.
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
лимонови коричка по желание
пудра захар за овалване
Стъпки:
1. Разбиваме в купа яйцето със захарта много добре.
2. Добавяме маслото, лимоновия сок и лимоновите корички. Объркваме отново.
3. Идва ред на пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.
4. Объркваме всичко много добре с ръка или миксер.
5. Оставяме във фризера за 30 минути.
6. Вземаме от сместа с чаена лъжица и правим топче, което овалваме първо в кристална захар, а след това обилно в пудра захар. Посплескваме леко и нареждаме в тава покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго.
7. Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 13-15 минути.
8. Готовите сладки не пипаме, докато не се охладят леко, след като сме ги извадили от фурната.



Няма коментари:
Публикуване на коментар