26 февруари 2015 г.

Отворена баница с праз лук


Толкова лесна, ама и още толкова вкусна!
Нали знаете, че простичките неща най ми допадат и те предимно запълват блоговото ми пространство. Но са толкова вкусни, повярвайте ми :)))

Тази баница е порцион за двама, но ако сте много гладни, придърпайте си я само за вас :)



Продукти:

7 листи от кори за баница
1 голям стрък праз лук
около 100-150 г. сирене
2 яйца
олио


СТЪПКИ:

1. Почистваме си праз лука и го нарязваме на колелца. В тиган с малко олио го задушаваме за около пет минутки. 
2. Към праза добавяме натрошеното сирене, яйцата и разбъркваме до хомогенна смес.
Можете да добавите подправки по ваш вкус към плънката.
3. В тавичката от фурната поставяме хартия за печене, която намазняваме с четка. Поставяме един лист, пак леко намазняваме, втори лист, пак намазняваме, и така редуваме до свършване на листите от корите за баница.
4. В средата на най-горния лист изсипваме плънката, като оставяме празно разстояние от всички страни около 3-4 см. Разстиламе равномерно плънката и завиваме всички краища навътре, да загърнат част от плънката. Намазваме отново с малко олио.
5. Печем в затоплена фурна на 180 градуса до готовност, тоест до стягане на яйцата в плънката и приятен загар на корите.


Не чакайте прекалено много да изстине. На вкус е чудесна, по-всяко време на деня можете да си я хапвате.


Добър апетит!!

10 коментара:

  1. Разкошно предложение, Вили! Наистина простичките рецепти като тази в никакъв случай не отстъпват пред другите по нищо, пестят толкова време и усилия. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така си е Ради, за това и аз ги предпочитам!!
      Поздреви !!

      Изтриване
  2. Вили,
    аз също съм голям почитател на простичките и бързи, но същевременно много вкусни рецепти.Баба ми беше голям майстор на баниците от всякакъв вид - парени, дърпани, с подсирено мляко, обърнати и за да не се забравят ще публикувам рецептите и в моя блог.Засега съм публикувала само обърнатата, но предстоят и другите и рецепти.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, ще очаквам твоите предложения с голям интерес!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Такава "отворена" баница не съм правила! Чудесно предложение, още повече че е и с праз лук.
    Приятна вечер, Вили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Тили, проста баничка, но да знаеш колко е вкусна само!
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Ех, Вили, може ли някой да не обича баничка! А твоята е толкова интересна - ще си грабна парченце, докато не гледаш :) Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аааа видях те аз Люси :) Не знам дали има някой, който не обича баничка !!
      Поздрави и заповядай пак!!

      Изтриване
  5. Вили, една от любимите ми банички е с праз, харесва ми и твоя вариант!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Щом обичаш праз лук Веси, съм сигурна, че и така ще ти хареса!

      Изтриване