6 март 2024 г.

Паниран свински черен дроб

 Рецепта лесна за изпълнение и с вкусен резултат. Ако не сте опитвали или готвили свински дроб, сега е момента да опитате. Малко термична обработка, паниране, пържене /може и във фурна печен, но определено има разлика във вкуса/, и задачата е изпълнена 😉 За мезе, за предястие, за основно - кой както му хареса. 





Продукти:

свински черен дроб 

за панировката -

2 броя яйца

1 ч.ч. прясно мляко

сол, черен пипер, чесън на прах на вкус

3 с.л. галета

1-2 с.л. сусам

1/2 ч.ч. бращно

олио за пържене


Стъпки:

1. В повечето рецепти за паниран свински дроб, той се панира и пържи директно, без предварителна обработка. В моят случай, филетата от свински дроб, измити и почистени /ако се налага/ варя заедно с 1-2 броя дафинови листа в подсолена вода за около 15 минути. Измивам ги отново и подсушавам с кухненска хартия.

2. Панировката е от изброените продукти, всички объркани заедно. Трябва да е с гъстота като гъста боза. Ако се налага, добавете още брашно, за да получите нужната гъстота.

3. Нарязваме свинския дроб на ивици или тънки филета, овалваме от всички страни добре всяко парче в панировката и пържим в сгорещено олио /около едон пръст/ от двете страни до златист загар.

4. Изваждаме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Сервираме топъл или студен, въпрос на вкус.














Няма коментари:

Публикуване на коментар