Като съм го подхванала този тиган с пилешките сърчица, следващата вкусотийка в него се оказаха гъбите.
Набързо измислено и направено с продуктите, които вече застояваха и се получи нещо като "разчисти хладилника" :))
Но се оказа такава вкусотийка, че аз дето не съм початател на гъбите, едвам се спрях да не изям всичко сама в чинията!!
Продукти:
праз лук
гъби
шунков салам
сол, черен и червен пипер на вкус или ваша любима универсална подправка
Количествата са според вкусовите предпочитания. Моите са 1:1:1 приблизително :)
СТЪПКИ:
1. Почистваме и измиваме гъбите и нарязваме на едри парчета.
2. Почистваме праза и нарязваме на колелца с ширина около 1 см.
3. Шунката нарязваме на кубчета.
4. В тиган сипваме олио и запържваме гъбите с праза до омекване на средна степен на котлона, за да не загорят.
5. Към края прибавяме подправките и шунката и запържваме още няколко минути.
Бързо, лесно и много вкусно :))
Поднасяме ястието топло.
Добър апетит :)
Вили, то че е вкусно, вкусно е. :) Ама защо заблуждаваш така... Виджам аз, че има и друга благинка в манджичката, а то било месце. Ех, ама наистина изглежда страшно вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
хи хи, заглавието щеше да стане мноого дълго, пък нали и изненадка трябва да има :) Прекрасен вторник Усмивке :)
ИзтриванеИ на мен ми харесва, Вили - чудесна бърза вечеря си е това!
ОтговорИзтриванеЧе и за бърз обяд става Веси :) Усмихнат следобед !
ИзтриванеВили, вкусотийка а?...Мммм...обичам празец в различни вариации. Чудна идейка!
ОтговорИзтриванеОсобено през зимата най си го обичаме ние :) Всякак ни е вкусен! Поздрави Аура :)
Изтриване