29 април 2024 г.

Банички с кори лаваш

Баница правя винаги с обикновени кори. Даже и със затворени очи сигурно ще мога да наложа някоя баница😁 Бях взела арабски питки и кори лаваш за да си направим домашни дюнери. Но пълнежа за дюнерите свърши и не остана ред за корите лаваш. И така ги направих на банички, които станаха много, много вкусни. С хрупкава коричка и мекички отвътре, душички!! За пръв път правя баница с кори от лаваш, но няма да е за последен със сигурност. И още какви идеи ми се въртят в главата, вкусотийки. 




Продукти:

кори лаваш /квадратни, триъгълни/ - вида е по желание, а в случая са квадратни кори

1 пак. майонеза

3 броя яйца

200 г. сирене

олио или чисто масло


Стъпки:

1. В купа чукваме яйцата, към тях добавяме натрошеното сирене и объркваме сместа.

2. Всяка кора от лаваш намазваме с майонеза навсякъде. Слагаме от плънката, която също разпределяме навсякъде. 

3. Навиваме на руло и редим в тавичка, покрита с хартия за печене.

4. Всяка баничка намазваме с олио или чисто масло отгоре.

5. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до приятен златист загар. На баничките е нужно да се сготви само плънката, което отнема около 20 минути.

Хапнете ги топли, страхотни са. А ако изстинат, затоплете си ги леко, също са толкова вкусни.












Няма коментари:

Публикуване на коментар