19 септември 2015 г.

Хайвер от сирене

 Вкусно, лесно и бързо предястие!!




Продукти:

200-250г. сирене
4-5 сварени яйца
100 мл. олио или зехтин
черен и червен пипер на вкус
пресен магданоз
лют червен пипер по желание

 Можете да намалите количеството на  продуктите и да приготвите по-малко хайвер от сирене.

СТЪПКИ:

1. В купа смесваме настърганото на ситно сирене, към което добавяме жълтъците от яйцата, нарязани на дребно или натрошени. 
2. Прибавяме подправките и разбъркваме добре всичко.
3. Постепенно изсипваме олиото , и объркваме до хомогенност.
Ако прецените, че ще ви дойде множко, намалете количеството на олиото.
4. Разстиламе предястието в плато или подходяща чиния и оформяме.
Поръсваме със нарязаните на дребно или на ситно белтъци и пресен магданоз.


Задължително опитайте и намазан върху филийка мек или препечен хляб!!

2 коментара:

  1. Чудесен хайвер Вили.Прекрасно предложение, ефектно за гости.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване