Всеки има свой поглед и своя рецепта за шницелите.
Моите изглеждат ето така:
Продукти:
300 г. кайма
1 яйце
3-4 с.л. галета
сол, черен пипер, кимион, чубрица
1 с.л. кисело мляко
щипка хлебна сода
и още -
галета за овалване
СТЪПКИ:
1. В купа смесваме всички продукти и омесваме добре.
2. Вземаме от каймата, колкото една праскова например, и преплескваме с ръце, за да се оформи шницел.
3. В отделна чиния изсипваме галета, в която овалваме шницела и от двете страни.
4. В подходяща плоска чиния подреждаме шницелите един върху друг и прибираме във фризера за около 30 минутки.
5. Загряваме не много олио в тиган и пържим шницелите до златисто на умерен котлон.
Това е! Добър апетит!
Вили, чудесна идея за бърза вечеря, мила! Ще се възползвам от рецептата ти! Прегръдки и усмихнати почивни дни!
ОтговорИзтриванеО, Люси, ще се радвам ако опиташ и така!!
ИзтриванеПрегръдки мила Люси!
Вили, за късна вечеря бих си дръпнала един шницел от твоите!
ОтговорИзтриванеХа, за това ли единият ми липсваше Веси :))
ОтговорИзтриване