Доста се чудих дали да споделя това ястие, защото всичко слагам на око.
Точни мерки никога нямам при подобни рецепти или на яхнии например.
И все пак, ако обичате пилешки сърца, освен панирани, можете да ги приготвите и така. Защото са много вкусни, повярвайте!!!
Продукти:
пилешки сърца
лук
олио
домати от консерва или доматено пюре
сол, черен и червен пипер на вкус
пресен розмарин или сушен
босилек
дафинов лист
СТЪПКИ:
1. Накисваме сърцата в студена вода, за да измием кръвта по-лесно.
2. Почистваме ги и ги измиваме добре.
3. Варим във вода, в която слагаме 2-3 листа дафинов лист почти до готовност.
4. В подходяща тавичка отцеждаме сърцата, добавяме едро нарязан лук, олио и подправките. Добавяме домати и отново разбъркваме.
5. Печем в загрята фурна до омекване на лука.
По време на печенето, ако необходимо се долива малко вода.
Вили,
ОтговорИзтриваненаскоро сестра ми приготвя в тенджера под налягане подобно ястие, но с воденички.Но твоите сърца, запечени на фурна са станали още по - неустоими.
Поздрави !
Благодаря Ели! Воденички обичаме, но по-рядко ги приготвям, все са ми жилави!
ИзтриванеПоздрави!!
Вили, и аз все се чудя как да представям рецепти, които правя на око, но ти си се справила чудесно ( взимам пример ) Аз не съм по дробчетата, но у дома ги обичат и все се чудя как се правя за да не станат тегави. Рецептата ти ми допада, така че всеки съвет ще мие необходим :) Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеО, Люси, благодаря ти, ще се радвам ако с нещо и аз съм ти била полезна!
ИзтриванеПоздрави мила!!
Много вкусно мезенце.....
ОтговорИзтриванеО, да Миленка, у дома не се задържат за дълго!!
Изтриване