3 октомври 2015 г.

Чушки бюрек на фурна

Много обичаме панирани чушки бюрек!
Но понякога нямам време да стоя над котлона и да панирам и да пържа, въпреки че става бързо и определено вкусно.
И другият по-мързелив и лесен вариант е да ги пъхна във фурната. На вкус стават почти същите като панираните чушки бюрек. Пък и във фурната е по-здравословно, нали!!
Та, това е моят вариант на чушки бюрек във фурна.




Продукти:

чушки печени
магданоз
галета
олио

за пълнежа -

яйца 
сирене
кашкавал
магданоз


СТЪПКИ:

1. Приготвяме си сместа за пълнежа от яйца, сирене и магданоз в зависимост от количеството на чушките, които ще се пълнят.
Пълнежът трябва да е достатъчно гъст, но не толкова течен, за да не се излива от чушките.
2. Всяка чушка пълним с яйчената смес.
Една част аз напълних само с кашкавал и магданоз.
3. Овалваме всяка чушка в галета и редим в намаслена тавичка. 
Или пък овалваме в брашно, после в яйце и накрая в галета. 
И в двата случая стават сполучливи и вкусни.
4. Отгоре всяка чушка леко поливаме с олио.
5. Запичаме в затоплена фурна за около 15 минути до готовност.



Бързо, лесно, вкусно и здравословно!!


6 коментара:

  1. Много обичам чушки бюрек, но да си призная не съм ги приготвяла във фурната. Изглеждат прекрасно и следващия път ще опитам по този начин, вместо да пържа. Поздрави и хубава седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И ние ги обичаме Ради, особено голямата ни дъщеря, с кашкавалчето си ги отмъкна всичките!!
      Опитай, ще ти харесат!
      Поздрави Ради!

      Изтриване
  2. И аз така, Вили! Толкова да ги обичам, а толкова да ми е досадно да ги правя. И аз имам една мързелива рецепта за чушките, но ще опитам и твоята ( никога не са излишни такива рецепти). Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лесно и пак вкусно, така е Люси!
      Поздрави и на теб мила Люси!

      Изтриване
  3. Вили,
    вече нямам спомен кога съм приготвяла пържени пиперки - бюрек.Много отдавна съм приучила цялото семейство да не консумира пържени храни, не съм се сещала за този вариант.Правя пълнени сурови пиперки с яйца и сирене.Е, ще изпробвам и тази рецепта.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз гледам да избягвам пържените неща, нооо понякога го правя.
      Поздрави Ели!

      Изтриване