23 януари 2016 г.

Салата с китайско зеле в кошничка от кашкавал

Една вкусна салатка, поднесена красиво в кошничка от кашкавал!
С нея можете да впечатлите не само у дома, но и ако я приготвите за своите гости!


За кошничката от кашкавал - загряваме тефлонов тиган без мазнина, оформяме кръг от настърган кашкавал и печем до златисто на по-ниска степен, като внимаваме да не загори. 
Изключваме котлона и оставяме за минутка вътре, след което с дървена или силиконова шпатула отделяме кашкавала внимателно и обръщаме върху малка купичка или чаша. 
Оставяме така да изстине, за да придобие формата на кошничка.

За салатата са нужни - китайско зеле, пера от зелен лук, морков, нахут и сол, олио и оцет на вкус.
Объркваме всички зеленчуци, подправяме ги на вкус и сервираме в кошничката от кашкавал!




Вкусно и красиво!!

6 коментара:

  1. Чудесна идея! Свежо и вкусно!
    Прекрасна съботна вечер, Вили!

    ОтговорИзтриване
  2. Вили,
    чудно поднесена салатка.Виждала съм как се правят такива кошнички с пермезан, но не съм се престрашила да опитам.Прекрасна идея.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ели! Кошничките се правят лесно, може би след два-три опита неуспешни :) поне при мен беше така! А ти със сигурност ще се справиш!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Вкусно и чудесно поднесено, Вили!

    ОтговорИзтриване