Една вкусна салатка, поднесена красиво в кошничка от кашкавал!
С нея можете да впечатлите не само у дома, но и ако я приготвите за своите гости!
За кошничката от кашкавал - загряваме тефлонов тиган без мазнина, оформяме кръг от настърган кашкавал и печем до златисто на по-ниска степен, като внимаваме да не загори.
Изключваме котлона и оставяме за минутка вътре, след което с дървена или силиконова шпатула отделяме кашкавала внимателно и обръщаме върху малка купичка или чаша.
Оставяме така да изстине, за да придобие формата на кошничка.
За салатата са нужни - китайско зеле, пера от зелен лук, морков, нахут и сол, олио и оцет на вкус.
Объркваме всички зеленчуци, подправяме ги на вкус и сервираме в кошничката от кашкавал!
Вкусно и красиво!!
Чудесна идея! Свежо и вкусно!
ОтговорИзтриванеПрекрасна съботна вечер, Вили!
Благодаря Инче, хубава вечер и на теб!!
ИзтриванеВили,
ОтговорИзтриванечудно поднесена салатка.Виждала съм как се правят такива кошнички с пермезан, но не съм се престрашила да опитам.Прекрасна идея.
Поздрави !
Благодаря Ели! Кошничките се правят лесно, може би след два-три опита неуспешни :) поне при мен беше така! А ти със сигурност ще се справиш!
ИзтриванеПоздрави!
Вкусно и чудесно поднесено, Вили!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Веси!!
Изтриване