Направихте ли си домашната лимонада с лимони?!
Нали запазихте корите на лимоните? Защото от тях стана чудесно сладко!!
Корите, които ми останаха бяха 0,400 г.
Поставяме ги в блендер, за да ги направим на много малки и фини парчета.
Аз ги нарязах на дребно, което ми отне известно време, тъй като блендера ми е развален.
И въпреки това, се получи добре!
Към тях добавяме 1 ч.ч. захар или малко повече и разбъркваме.
Слагаме на котлона до разтопяване на захарта.
За направата на сладкото използвах Гелфикс Екстра 2:1 на Dr.Oetker - сравнително бърз и лесен вариант.
Можете да използвате и Let's Fix на Dolce prima, и също използвате според указанието.
В затоплени бурканчета изсипваме готовото сладко и затваряме добре капачките. Обръщаме бурканчетата с капачките надолу и оставяме за няколко часа така.
Съхраняваме ги в хладни и тъмни помещения.
Заслужава си, опитайте !!!
За първи път опитах такова сладко докато живях в Прага и останах много впечатлена.
ОтговорИзтриванеЧудесно е, Виолета!
Щом казваш, Вили - ще опитаме:))
ОтговорИзтриване