Най-често приготвяната риба си мисля, че е скумрията.
Рибата определено е полезна и е хубаво един път в седмицата да се консумира. Е, у дома не го спазваме това неписано правило, но пък когато решим да хапваме рибка, си я хапваме сладко сладко!!
Ето тук може да прочетете още за скумрията.
А това е моят бърз и лесен вариант за скумрия на фурна.
Продукти:
2 скумрии
сол, черен пипер на вкус
олио или зехтин
пресен риган, розмарин и босилек
1-2 лимона
СТЪПКИ:
1. Почистваме и измиваме рибата. Обезкостяваме я и си приготвяме филета.
Ако нямате време можете да пропуснете този етап.
2. Осоляваме, поръсваме с черен пипер и изстискваме половин лимон от всички страни. Слагаме малко олио в тавичка и поставяме филетата с кожата нагоре. Отгоре също поливаме леко с олио.
3. Под и над рибата слагаме пресен риган, розмарин и босилек.
4. Сипваме малко водичка в тавата, слагаме по два резена лимон върху рибата и запичаме до готовност в предварително затоплена фурна около 30 минути.
5. Поднасяме рибата със същите пресни ароматни подправки и резени лимон.
Гарнитурата е по избор, но най-подходяща би била една картофена салата с лук, подправки и пресен копър.
Бързо, лесно и вкусно.
Вили,
ОтговорИзтриваневинаги използвам по - лесните и здравословни начини за приготвяне на различните зеленчуци, месо или риба.А твоят вариант е много бърз, лесен и вкусен.Получила се е чудесна скумрия.
Поздрави !
За пръв път ми хареса да ям скумрия, тъй като определено не съм и почитател! Наистина се получи вкусно.
ИзтриванеПоздрави Ели!
Чудесна !Точно като за един чудесен съботен ден! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Кате, прегръдки и от мен!!!
ИзтриванеМного хубава рибка, и ние сме любители на скумрията! Усмихната вечер, Вили!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Теди, и да ме извиниш за късния отговор, ама много съм била разсеяна!!
ИзтриванеПоздрави!
А, на скумрийка никога не отказвам, Вили!
ОтговорИзтриванеОх, Веси, тя вече тази се изяде отдавна, и ти да ме извиниш, че чак сега виждам коментара ти!
ИзтриванеПоздрави!