За пръв път правя такова сладко, от черни и много едри черници!
Е, получи се! Нищо, че се пооцапах малко и загубих време докато ги изчистя от малките дръжки. Заслужава си!!!
Тъй като пуснаха и сок, освен сладко, си направих желе и топинг от черници!
Действах по бързата процедура като използвах Гелфикс Екстра 2:1 на Dr.Oetker.
Набавяте си необходимото количество черници, измивате и почиствате от дръжките. После действате по указанието на пакетчето и пълните в сухи и затоплени бурканчета. Затваряте добре и ги обръщате надолу с капачките. Оставяме ги така няколко часа.
Тъй като моите пуснаха доста сок, напълних сладко предимно само от плодовете, желе и топинг, който разредих с много малко вода, за да получа необходимата гъстота за него.
Установих, че сладкото е добър диуретик : )) Така, че не прекалявайте, когато си похапвате !!!
Вили, облазявам те за това сладко! По начало обичам черници, но нещо не мога да намеря дърво на подходящо, чисто място и да се "назобам" както казваме ние диалектно! Преди доста години бях правила за пръв път малко конфитюр, с малкия внук се "надпреварвахме" кой да го яде. Не знам защо семките му придаваха леко орехов привкус.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Вили,
ОтговорИзтриванене съм правила такова сладко и нямам идея какво е на вкус.Но в двора на село имаме много едра бяла черница, а наблизо има и черна, също много едра и вкусна.Тя е благодат за стомаха, разкош в сурово състояние.И перфектна за диабетици, затова ако имаме черници винаги си ги хапваме в изобилие.
Поздрави !
Много хубаво сладко! Истинско съкровище в бурканче! Обичам черници и редовно си хапвам направо от дървото. Усмихната нова седмица, Вили!
ОтговорИзтриванеВили, вярваш ли, че не съм опитвала досега такова сладко! А твоето изглежда супер вкусно! А пък за дръжките - не се оплаквай, докато не чистиш дръжките на горски ягоди! Виж тогава вече започваш да се отчайваш :) Най-сърдечни поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеВили, не съм опитвала и аз такова сладко, а черници тооолкова обичам...
ОтговорИзтриване