22 юни 2024 г.

Запеканка с картофи, пилешки късчета, сирене и зелен фасул

 Или понякога тези запеканки са като "опразни хладилника" 😁. Защото ами на обяд една манджа, вечерта пак същата манджа, и ако случайно я поднесете и на другия ден за обяд, ами може и да ви подгонят с нея 😎. Вярно си е, че омръзва ако три пъти подред ядете едно и също , та спасението да поднесете хем пак същите продукти, хем и да не ги изхвърлите, и вас да не изхвърлят 😄, една модерна запеканка! Набързо хвърлете поглед в хладилника, в килера, и хоп, осенила ви идея за запеканката! Та и при мен така 😁. 



Продукти:

варени картофи

пилещки късчета

зелен фасул от буркан

сирене

кисеро мляко /прясно мляко или готварска сметана/

3 яйца

подправки на вкус - сол, чубрица, червен и черен пипер


СТЪПКИ:

1. Изпълнението на тази рецепта е бързо, защото всички продукти би трябвало вече да са сготвени. Необходимо е само да ги сглобите в тавичка /тоест да ги нарежете на парчета и объркате всички заедно/, и да добавите подправки. 

2. Заливката е от разбитите яца заедно с киселото мляко /прясно мляко или сметана/, като количеството е според това на останалите продукти. Трябва да е толкова, че да покрие всичко в тавичката.

3. Запичаме в предварително затоплена фурна на 180 градуса до приятен загар, т.е. всъщност до сготвяне на заливката. 

По желание накрая можете да поръсите с настърган кашкавал, който ще се разтопи дори в изключена фурна. Аз пропуснах този момент, защото не намерих кашкавал в хладилника 😃.



Лесно и бързо! Спасете обяда и поднесете запеканка  😁.




Няма коментари:

Публикуване на коментар