Фалшив, защото баш не си е дюнер 😄, ама пък дюнер, защото на вкус напомня на него. Каквото и да е, вкусно е хора! Има едни такива клипчета, които се въртят във фейсбук, в инстаграм, с различни идеи как и с какво може да си приготвите арабски питки или лаваш. Откраднах си една идея от там! А всъщност може да импровизирате с наличните ви продукти.
Днес докато се наканим да станем, че първо кафето естествено, после каква да е закуската... ами то стана обяд 😁
И какво да е, ами ето този фалшив дюнер с кайма, кашкавал, зеленчуци и сосче, или каквото имах под ръка 😁. За друго име не се сещам, затова така го нарекох, така си и остана 🙃.
Продукти:
арабски питки /или хляб лаваш/
кайма
кашкавал
домати, краставици, лук
сос от майонеза, кетчуп и горчица
СТЪПКИ:
1. Върху арабска питка по цялата повърхност мажем плътно с кайма.
2. В загрят тиган намазан с олио или чисто масло слагаме питката надолу с каймата. Готвим до готовност, около 1 минутка, като от време на време позавъртаме питката, за да не загори или залепне каймата.
В случая малко оскъдно намазано, защото всичко беше непредвидено, и каймата я разпределихме на четири питки. Препоръчвам да се маже навсякъде и плътно 😉
3. Изваждаме внимателно питката, и върху каймата в едната половина слагаме парчета /или настърган/ кашкавал. Сгъваме на две и връщаме в тигана. Запичаме за няколко секунди и от двете страни.
4. Прехвърляме в чиния и отваряме внимателно питката. Едната половина намазваме със соса, върху другата половина слагаме нарязани на колелца лук, домати и краставици. Отново сгъваме на две /или навиваме на руло/.
Бързо, лесно и вкусно за всяко време на деня!