31 юли 2024 г.

Фалшив дюнер с кайма

 Фалшив, защото баш не си е дюнер 😄, ама пък дюнер, защото на вкус напомня на него. Каквото и да е, вкусно е хора! Има едни такива клипчета, които се въртят във фейсбук,  в инстаграм, с различни идеи как и с какво може да си приготвите арабски питки или лаваш. Откраднах си една идея от там! А всъщност може да импровизирате с наличните ви продукти.

Днес докато се наканим да станем, че първо кафето естествено, после каква да е закуската... ами то стана обяд 😁

И какво да е, ами ето този фалшив дюнер с кайма, кашкавал, зеленчуци и сосче, или каквото имах под ръка 😁. За друго име не се сещам, затова така го нарекох, така си и остана 🙃.



Продукти:

арабски питки /или хляб лаваш/

кайма

кашкавал

домати, краставици,  лук

сос от майонеза,  кетчуп и горчица


СТЪПКИ:

1. Върху арабска питка по цялата повърхност мажем плътно с кайма.

2. В загрят тиган намазан с олио или чисто масло слагаме питката надолу с каймата. Готвим до готовност, около 1 минутка, като от време на време позавъртаме питката, за да не загори или залепне каймата.


В случая малко оскъдно намазано, защото всичко беше непредвидено, и каймата я разпределихме на четири питки. Препоръчвам да се маже навсякъде и плътно 😉

3. Изваждаме внимателно питката, и върху каймата в едната половина слагаме парчета /или настърган/ кашкавал. Сгъваме на две и връщаме в тигана. Запичаме за няколко секунди и от двете страни.



4. Прехвърляме в чиния и отваряме внимателно питката. Едната половина намазваме със соса, върху другата половина слагаме нарязани на колелца лук, домати и краставици. Отново сгъваме на две /или навиваме на руло/.



Бързо, лесно и вкусно за всяко време на деня!






Няма коментари:

Публикуване на коментар