25 юли 2024 г.

Полезни бонбони

 На външен вид изглеждат много изкушаващо😀 и СА вкусни! ОБАЧЕ, явно на вкус не биха допаднали на всички. Изядох си ги сама, без една 😉, която моята половинка изяде /силно казано хаха/. В първият момент, когато ги видя очите му светнаха, и застрашително с цел да ги изяде всичките, посегна набързо и си лапна една. НО, дотам 😂 Каза ми да си ги ям сама, като впоследствие му казах какво имат вътре, при което той се опули и разбра защо не са му харесали. И така, за ден-два изядох сама дузина кето бонбони!! Вече е въпрос на вкус, в зависимост от съчетанието на продуктите и количествата разбира се, всеки може да си направи вкусни полезни бонбони. Да живеят ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ!! Ами така де, проба-грешка и човек се научава на много неща 😄


Продукти:

1 ч.ч. овесени ядки

1 морков

1/2 ч.ч. тиквени семки /сурови или опечени/

8-10 фурми /без костилка/

1/2 ч.ч. орехови ядки

4-5 с.л. мед


Начин на приготвяне:

Всъщност количествата може и да не ги спазвате, а да експериментирате. Важното е, да се получи достатъчно гъста /мокра/ смес, и да се оформят топчета. Но все пак записмайте по-колко и какво слагате, за да достигнете до очаквания и най-добър вкус за вас.

В случая в блендер сложих всички продукти и ги смлях до нужната гъстота. 

Може и да не използвате блендер. Но преди това овесените ядки е хубаво да се накиснат в малко вода или прясно мляко, за да омекнат. 

Готовата смес може да оставите за няколко часа в хладилника.

От нея с лъжица /за по-лесно/ гребваме и с дланта си правите топчета или малки скалички, които по желание овалвате в кокосови стърготини или какао.


Ако обичате моркови, със сигурност тези здравословни бонбони ще ви харесат.











 

Няма коментари:

Публикуване на коментар