23 юли 2024 г.

Малки "пици" с тиквички

 Пици, ама не като тази пица дето си я представяте 😁 със сирена, бекон, маслини, зеленчуци и още каквото ви дойде наум. "Пица" в кавички, защото реално върху кръгче от тиквичка може да си нахвърляте пак сиренце, месце, кашкавал и каквото ви е излишно в хладилника 😄 Става също толкова вкусно, а и здравословно!! А със сорта от кръгла тиквичка направих днешните мини пици. Ами като купих дузина от тях, и сега се чудя в какво да експериментирам така е 😋. Макар, че имам забрана да правя неща, които не съм правила и е съмнително дали ще се получи и стане за ядене хаха. Да не говорим колко прикрити провали в кухнята имам, ама това е отделен въпрос, сега сме на друга вълна 😁. Та следващото ми предложение търпи безброй вариации. При мен този път са семпли пиците, защото и в хладилника нямах голям избор, което ме навежда на мисълта, че е време за пазаруване 😏.





Продукти:

няколко кръгли тиквички /може и обикновени дълги/



майонеза

домат

кашкавал

чесън по желание

пресен копър


СТЪПКИ:


1. Измиваме тиквичките, и ги нарязваме на шайби  широки около един пръст. Печем ги на скара или на грил тиган /в случая са на грил тиган/ до приятни резки 😀, не е нужно да са твърде гриловани.

2. Готовите тиквички прехвърляме в тавичка, намазана леко с мазнина. Така наредени, ги намазваме с майонеза, в която по желание можем да добавим настърган на ситно чесън /или пресован/. 

3. Върху майонезата слагаме резен домат, нарязан на шайба. Върху домата настърган кашкавал.

4. Запичаме в предварително затоплена фурна на 180 градуса за около 10-ина минути, да се поразтопи кашкавала и да досготвим пиците.

Поднасяме топли, макар че и студени са вкусни, поръсени с пресен копър. 




Предястие или основно, кой както го предпочете. 




Лесно, бързо и гарантирано вкусно!




Ако ви допада идеята и досега не сте опитвали така да си приготвяте тиквички, отворете хладилника и смело си сгответе мини "пици"!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар