7 октомври 2024 г.

Омлет в картофи

 


Добре, че си снимам понякога продуктите и стъпките на приготвяне на дадено ястие. Защото много често нещата, които споделям с вас не са правени в момента на публикацията. И като дойде време да види бял свят, иди се чуди какво съм сложила и как съм го направила 😀 Та дойде реда и на този омлет в картофи! Не можах да измисля как да го нарека по друг начин, ама то си е точно омлет в картофи 😃 И на принципа проба-грешка се роди това цветно вкусно нещо, което може да замести закуската, обеда или вечерята. Ама не си мислете, че всичко на този принцип се получава 😄, за провалите трябва отделна рубрика да си направя 😂. 


Продукти:

за 1 порция-

1 варен картоф

2 яйца 

шунка /или друг колбас/, кашкавал

стрък-два зелен лук

за пълнежа - салата /зелена, бейби спанак, рукола/, домати, краставица

сос по желание и предпочитание /може и без/


Стъпки:


1. Най-напред си набавяме всички продукти, тъй като трябва да се действа бързо.

2. Нарязваме си картофа на тънки филии /около 0.5 мм. най-много/. В тиган с много малко сгорещено олио нареждаме картофите и ги поизпържваме от двете страни за по минута. 

3. Разбиваме две яйца заедно с нарязан на дребно пресен лук.

4. Изсипваме върху картофите внимателно и оставяме яйцата да се сготвят  от долната страна.

5. С помоща на чиния обръщаме и от другата страна да се сготвят яйцата. През това време нареждаме в едната половина колбас и кашкавал. Сгъваме на две и отново обръщаме от другата страна омлета.

6. Изваждаме в чиния и внимателно разтваряме омлета и пълним със сос, салата и зеленчуци.

7. Поднасяме топъл с още зеленчуци и сос по желание.




Много е вкусно, опитайте!!





Няма коментари:

Публикуване на коментар