1 октомври 2024 г.

Сладка баница с тахан халва, бисквити и локум




Кога за последно правихте кекс, сладка баница, сладки или нещо сладко у дома!? Май не сте скоро 😀, защото е по-лесно, по-бързо и понякога по-евтино да си го купим. Нямате време, нямате сили, това готвене всеки ден, през ден, разбирам ви прекрасно 😊 Обаче няма нищо по-хубаво и по-вкусно от домашния сладкиш, дори да не изглежда перфектно! Не се лишавайте от това удоволствие! 
Аз се чувствам прекрасно, когато имам време да направя и поднеса някакъв домашен сладкиш у дома. Днес ще ви дам идея за сладка баница, която се прави бързо и лесно, и със сигурност ще останете изненадани от вкуса и!





Продукти:

пакет кори за баница /400г./
тахан халва - около 400-500 г.
пакет локум
пакет чаени бисквити
пакет масло за намазване на корите
кафява захар за поръска отгоре

Стъпки:

1. В голяма купа си подготвяме плънката. Настъргваме /или начупваме/ халвата на едро ренде, добавяме натрошени бисквити и нарязан локум на малки парчета. Всичко объркваме добре до хомогенна смес. Захар не е необходимо, тъй като халвата, бисквитите и локума имат достатъчно такава.
2.Вземаме две кори за баница, мажем с разтопено масло горната /с помоща на четка/ и захлупваме върху долната кора.
3. Разпределяме от плънката навсякъде по кората, без да я мажем с мазнина.
4. Внимателно завиваме на стегнато руло. Така процедираме до привършване на корите и плънката.  
5. Подреждаме готовите рула едно до друго в кръгла или правоъгълна тава, която преди това също намазваме с чисто масло.
6. Мажем отгоре рулата с чисто масло и поръсваме с кафява захар.
7. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност, около 40 минути.




Баницата става уникална на вкус, достатъчно сладка /дори малко повече/ и хрупкава.



Но все пак ако не ви допада /в което малко се съмнявам/, може да я сиропирате или поръсите с пудра захар.
Това е, нищо сложно, но пък много вкусно, опитайте!






Няма коментари:

Публикуване на коментар