23 септември 2024 г.

Руло с бисквити, банан и конфитюр от ягоди



 Късно е, но никога не е късно за нещо сладичко. От последният ми пост в блога мина малко време, не че не готвя 😄, правя набързо нещичко, което или не е за показване или се изяжда преди да успея да го нащракам 😁 Общо взето нищо ново под слънцето при мен 🙃 Вчера набързо сглобих едно бисквитено руло. Нищо особено, но пък ефектно, бързо и вкусно!  Между другото подобни бисквитени рула в блога имам дузина и то много сполучливи! 

Продукти:

бисквити - с правоъгълна форма 
конфитюр от ягоди
банан
кокосови стърготини
сладкарска сметана
прясно мляко за потапяне на бисквитите

СТЪПКИ:

1. В правоъгълен поднос нареждаме на ширина по три бисквити, а по дължина в зависимост от тази на подноса, като преди да ги наредим ги потапяме за кратко в прясно мляко на стайна температура.
2. Намазваме всяка бисквита с конфитюра от  ягоди и слепяме отгоре с друга бисквита, пак предварително потопена в прясно мляко. Намазваме и втория ред бисквити с конфитюра. Редим още по един ред, без средния по същия начин, и отново намазваме с конфитюра от ягоди.
3. В средната колонка от бисквити слагаме един банан /или повече ако е нужно/. Намазваме обилно отгоре и встрани около банана със сметана.
4. Внимателно повдигаме външните колонки от бисквити и притискаме внимателно, за да оформим триъгълник.
5. Отново намазваме с мармалад отгоре рулото и посипваме с кокосови стърготини.




По желание и според сезона  отгоре може да се сложат пресни плодове - ягоди, малини, къпини.





Оставяме за час-два да поомекнат бисквитите. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар