Отдавна се каня да направя такава майонеза и да споделя впечатления 🙂 Не знам дали сгреших в пропорциите, няколко пъти препрочитах и проверявах какви и колко продукти ще ми трябват. До последно бях в дълбоки съмнения и притеснения, че с варени яйца, майонезата няма как да се получи пухкава. Оказах се права 😒 Вкусът е по-скоро като на някаква разядка, а и като количество е много по-малко ако бях използвала пресни яйца. Всъщност хубава е на вкус, но не бих казала, че е майонеза. Намазана върху оризовка или сухар, плюс нещичко още отгоре, опитайте 😉.
Продукти:
3 твърдо сварени яйца
50 мл. зехтин или олио
100 мл. вода
1 ч.л. оцет
1/2 ч.л. сол
по желание горчица, черен пипер
Стъпки:
1. В подходящ съд за разбиване на майонеза слагаме обелените твърдо сварени яйца.
2. Слагаме и всички останали продукти.
3. С пасатор пасираме до хомогенна смес, за около минута-две.
Тук правилото да започнем да пасираме от дъното, като постепенно изтегляме нагоре пасатора, НЕ ВАЖИ! Просто си пасираме 🙂, защото в случая яйцата са варени.
Няма коментари:
Публикуване на коментар