Днес, за закуска едни бързи кифлички, загънати с арменски хляб лаваш. В последната минута им направих бърза фотосесия и хайде на работа. Абе луда работа 😀 Всяка сутрин си тренирам адреналина /и нервите на тези, които остават след мен вкъщи 😄/ като излизам в последната минута и понякога хващам на магия градския транспорт 😄. Добре, че спирката е на 30 метра от нас!! Но важното е, че успях да нащракам няколко кадъра и мога да споделя една вкусна идея за бърза закуска! Ама то мина и обяд, докато намеря време да понапиша два-три реда за публикацията.
Хайде, заповядайте 😊 за следобедна закуска 😄
Продукти:
арменски хляб
шунка, филе или друг колбас
кашкавал
яйце
по желание някакви семена за поръска
Стъпки:
1. Арменският хляб, който използвах е квадратен, може и с кръгъл да се направят кифлите. Нарязваме на триъгълни парчета като за пица.
2. Върху всяко парче по цялата повърхност последователно слагаме шунка, филе или друг колбас, а отгоре кашкавал.
3. Навиваме /като започваме от по-широката част/ на кифли.
4. Подреждаме върху тава, покрита с домакинска хартия.
5. В малка купичка разбиваме яйце, с което намазваме кифлите отгоре. По желание поръсваме със семена, в случая аз просто нямах време 😏.
6. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса за около 10 минутки. Могат да се пекат и в еър фрайър или парти грил.
Няма коментари:
Публикуване на коментар