10 септември 2024 г.

Солени кифлички с арменски хляб лаваш



 Днес, за закуска едни бързи кифлички, загънати с арменски хляб лаваш. В последната минута им направих бърза фотосесия и хайде на работа. Абе луда работа 😀 Всяка сутрин си тренирам адреналина /и нервите на тези, които остават след мен вкъщи 😄/ като излизам в последната минута и понякога хващам на магия градския транспорт 😄. Добре, че спирката е на 30 метра от нас!! Но важното е, че успях да нащракам няколко кадъра и мога да споделя една вкусна идея за бърза закуска!  Ама то мина и обяд, докато намеря време да понапиша два-три реда за публикацията. 

Хайде, заповядайте 😊 за следобедна закуска 😄

Продукти:

арменски хляб

шунка, филе или друг колбас

кашкавал

яйце

по желание някакви семена за поръска


Стъпки:

1. Арменският хляб, който използвах е квадратен, може и с кръгъл да се направят кифлите. Нарязваме на триъгълни парчета като за пица.

2. Върху всяко парче по цялата повърхност последователно слагаме  шунка, филе или друг колбас, а отгоре кашкавал.



3. Навиваме /като започваме от по-широката част/ на кифли.

4. Подреждаме върху тава, покрита с домакинска хартия.

5. В малка купичка разбиваме яйце, с което намазваме кифлите отгоре. По желание поръсваме със семена, в случая аз просто нямах време 😏.


6. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса за около 10 минутки. Могат да се пекат и в еър фрайър или парти грил.






Няма коментари:

Публикуване на коментар