8 септември 2024 г.

Омлет в арабска питка



 Поредната сполучлива идея от нета, отново с арабски питки! Бързо, цветно и вкусно. За закуска, обяд или вечеря, вие си преценете 🙂. Аз го направих за пръв път преди месец, когато бяхме на гости при мама 😊. И сега му дойде времето да го споделя и с вас 😉. 

Продукти:

за една порция-

1 домат

2 яйца

топено сирене /или кашкавал/

1 арабска питка

по желание може да добавите някакъв салам, сирене, маслини без костилка, лук.

Стъпки:

1. В широк тиган с незалепващо покритие загряваме 1 с.л. олио. 

2. В загрятото олио нареждаме нарязано на шайби домати. Готвим така 10-15 секунди, като обръщаме и от двете страни. 


3. В паничка чукваме яйцата и ги разбъркваме добре с щипка сол. Изсипваме ги върху доматите. Слагаме питката отгоре и готвим до готовност на яйцата под капак.





4. Обръщаме омлета, слагаме парчета топено сирене /или кашкавал/, може да добавите и други продукти  - салам, сирене, маслини,  лук. 



5. Сгъваме омлета на две, и отново за кратко запичаме и от двете страни питката.



Поднасяме топъл, нарязан на триъгълни парчета, с гарнитура от зеленчуци или зелена салата. 








Няма коментари:

Публикуване на коментар