Поредната сполучлива идея от нета, отново с арабски питки! Бързо, цветно и вкусно. За закуска, обяд или вечеря, вие си преценете 🙂. Аз го направих за пръв път преди месец, когато бяхме на гости при мама 😊. И сега му дойде времето да го споделя и с вас 😉.
Продукти:
за една порция-
1 домат
2 яйца
топено сирене /или кашкавал/
1 арабска питка
по желание може да добавите някакъв салам, сирене, маслини без костилка, лук.
Стъпки:
1. В широк тиган с незалепващо покритие загряваме 1 с.л. олио.
2. В загрятото олио нареждаме нарязано на шайби домати. Готвим така 10-15 секунди, като обръщаме и от двете страни.
3. В паничка чукваме яйцата и ги разбъркваме добре с щипка сол. Изсипваме ги върху доматите. Слагаме питката отгоре и готвим до готовност на яйцата под капак.
4. Обръщаме омлета, слагаме парчета топено сирене /или кашкавал/, може да добавите и други продукти - салам, сирене, маслини, лук.
5. Сгъваме омлета на две, и отново за кратко запичаме и от двете страни питката.
Поднасяме топъл, нарязан на триъгълни парчета, с гарнитура от зеленчуци или зелена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар