Добре, че си снимам понякога продуктите и стъпките на приготвяне на дадено ястие. Защото много често нещата, които споделям с вас не са правени в момента на публикацията. И като дойде време да види бял свят, иди се чуди какво съм сложила и как съм го направила 😀 Та дойде реда и на този омлет в картофи! Не можах да измисля как да го нарека по друг начин, ама то си е точно омлет в картофи 😃 И на принципа проба-грешка се роди това цветно вкусно нещо, което може да замести закуската, обеда или вечерята. Ама не си мислете, че всичко на този принцип се получава 😄, за провалите трябва отделна рубрика да си направя 😂.
Продукти:
за 1 порция-
1 варен картоф
2 яйца
шунка /или друг колбас/, кашкавал
стрък-два зелен лук
за пълнежа - салата /зелена, бейби спанак, рукола/, домати, краставица
сос по желание и предпочитание /може и без/
Стъпки:
1. Най-напред си набавяме всички продукти, тъй като трябва да се действа бързо.
2. Нарязваме си картофа на тънки филии /около 0.5 мм. най-много/. В тиган с много малко сгорещено олио нареждаме картофите и ги поизпържваме от двете страни за по минута.
3. Разбиваме две яйца заедно с нарязан на дребно пресен лук.
4. Изсипваме върху картофите внимателно и оставяме яйцата да се сготвят от долната страна.
5. С помоща на чиния обръщаме и от другата страна да се сготвят яйцата. През това време нареждаме в едната половина колбас и кашкавал. Сгъваме на две и отново обръщаме от другата страна омлета.
6. Изваждаме в чиния и внимателно разтваряме омлета и пълним със сос, салата и зеленчуци.
7. Поднасяме топъл с още зеленчуци и сос по желание.
Много е вкусно, опитайте!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар