14 декември 2014 г.

Чеснови филийки

Обичате ли ги ?!!
Чесънът присъства почти всеки ден на нашата трапеза, а през зимата още по-често. 
А ето ги и моите апетитни чеснови препечени филийки от франзела. А как отварят апетита тези филийки!!!Но си е лютичко да знаете!!



Продукти:

хляб
чесън
масло или маргарин
подправки на вкус - чубрица, черен пипер, шарена сол, сол, магданоз

Количеството на продуктите е според броя на филийките, които ще намажете.

СТЪПКИ:

1. Почистваме чесъна и го пресоваме или настъргваме на най-ситното ренде. Към него добавяме маслото или маргарина. Прибавяме и подправките на вкус и отново разбъркваме.
2. Намазваме филийките хляб (аз използвах франзела) с чесновото масло и запичаме на парти грил, в тостера или във фурната.


Бързо, лесно и вкусно. Да ви е сладко!!



6 коментара:

  1. О, след полунощ така ми се приядоха, дали да не се вдигта от топлото легло за среднощни набези в хухнята...пък сутринта в метрото ще разгоня народа:)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. хи хи Веси, тъкмо ще има повече място покрай теб и ще пътуваш комфортно :)) филийките си заслужават, нали знаеш :)

      Изтриване
  2. Лесни и апетитни! Наистина си заслужават направата!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Вили,
    тези филийки са любими в студените зимни вечери.Баща ми една вечер реши да си препече филийки, а после ги намаза със смес от орехи, чесън , копър и някаква мазнина - олио, масло, зехтин.Твоите са с други подправки, но също са чудесни - бързи, лесни и вкусни !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Баща ти знае какво да си хапва, хареса ми и неговата комбинация!
      Поздрави Ели!

      Изтриване