Обичате ли ги ?!!
Чесънът присъства почти всеки ден на нашата трапеза, а през зимата още по-често.
А ето ги и моите апетитни чеснови препечени филийки от франзела. А как отварят апетита тези филийки!!!Но си е лютичко да знаете!!
Продукти:
хляб
чесън
масло или маргарин
подправки на вкус - чубрица, черен пипер, шарена сол, сол, магданоз
Количеството на продуктите е според броя на филийките, които ще намажете.
СТЪПКИ:
1. Почистваме чесъна и го пресоваме или настъргваме на най-ситното ренде. Към него добавяме маслото или маргарина. Прибавяме и подправките на вкус и отново разбъркваме.
2. Намазваме филийките хляб (аз използвах франзела) с чесновото масло и запичаме на парти грил, в тостера или във фурната.
Бързо, лесно и вкусно. Да ви е сладко!!
О, след полунощ така ми се приядоха, дали да не се вдигта от топлото легло за среднощни набези в хухнята...пък сутринта в метрото ще разгоня народа:)))
ОтговорИзтриванехи хи Веси, тъкмо ще има повече място покрай теб и ще пътуваш комфортно :)) филийките си заслужават, нали знаеш :)
ИзтриванеЛесни и апетитни! Наистина си заслужават направата!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Така е Тили, голяма вкусотийка са!!
ИзтриванеПоздрави Тили!!
Вили,
ОтговорИзтриванетези филийки са любими в студените зимни вечери.Баща ми една вечер реши да си препече филийки, а после ги намаза със смес от орехи, чесън , копър и някаква мазнина - олио, масло, зехтин.Твоите са с други подправки, но също са чудесни - бързи, лесни и вкусни !
Поздрави !
:) Баща ти знае какво да си хапва, хареса ми и неговата комбинация!
ИзтриванеПоздрави Ели!