22 април 2015 г.

Хапки парти банички

След известно мълчание, почти месец, съм отново тук!
Засрамих се вече разбира се, заради отсъствието си. Умората хич не е оправдание. Но при мен май върви и си е така, та съвсем занемарих блога си. 
Малко бях и болна по великденските празници, та и това за капак беше причината за липсата ми. 
Преди Великден очаквах с нетърпение една страхотна и вкусна изненада от Olympus. Но тъй като куриерите дали не им се работеше, или някъде забутаха моя пакет, изненадата дойде в първия работен ден след Великден. Чудесна кошница с прекрасни и качествени продукти!
Благодаря от сърце за оказаната чест и внимание Olympus.
Изненадата беше повече от приятна, въпреки закъснението.


Прясното мляко беше изпито буквално за 5 минути от двете ми дъщери, които го обожават!
С част от количеството на останалите продукти спретнах нещо набързо, което ще споделя сега. А останалото очаквайте скоро :))))


Нали знаете, че спонтанните импровизации са винаги вкусни!! Така се получи и с тази мини баничка.


Продукти:

3 броя листи от кори за баница
100 г. праз лук
100 г. извара на Olympus
100 г. сладка царевица - замразена или от консерва
сол на вкус
2-3 с.л. олио или зехтин

за заливката -

1 яйце
3-4 с.л. цедено мляко на Olympus
50 г. кашкавал - настърган на Olympus


СТЪПКИ:

1. Празът нарязваме на колелца и запържваме в олио или зехтин до омекване.
2. Прибавяме царевицата към още топлия праз и разбъркваме добре и оставяме настрани за няколко минутки.После добавяме и изварата и отново разбъркваме.
3. Вземаме си два листа от кори за баница. Намазваме горния лист с олио с помоща на четка. Разпределяме плънката равномерно навсякъде. Навиваме по широчина на листа на стегнато руло, което нарязваме на парчета с дебелина около 2 см.
4. В правоъгълна форма за кекс слагаме хартия за печене. Върху нея разпределяме легнали малките рулца. Отгоре натрошаваме останалия лист от корите за баница. 
5. Объркваме продуктите за заливката и равномерно разпределяме върху натрошения лист от корите.
6. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до златисто.



Нарязваме на малки хапки и задължително изяждаме докато е още топла!!
Въпреки, че и студена би била вкусна!


Да ви е сладко, и не забравяйте да опитате от чудесните продукти на Olympus, ако все още не сте. Сигурна съм, че след това, редовно ще ги предпочитате!!


6 коментара:

  1. Вили, тъкмо се чудех къде зачезна...Умората и липсата на време са нещо отвратително:))) понякога успяваме да ги преборим, но май по-често те нас.
    Обожавам продуктите на Олимпус, прекрасни са.
    И твоята баничка много ми допада - а с праза вътре...блаженство.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Веси! За умората - няма две мнения като че ли ....
      Приятно ми е, че си ме навестила, както винаги!
      Поздрави и усмивки от мен!

      Изтриване
  2. Вили, баничката ти е страхотна! И с толкова хубави съставки - праз, извара, царевичка, много интересно си ги съчетала. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти мило Гери! Добре си ми дошла :)))
      Слънчеви поздрави и от мен!!

      Изтриване
  3. Вили,
    не съм приготвяла баница със сладка царевица до сега.Интересна идея за плънка, ще я приготвя, защото семейството ми е голям почитател на баница във всякакви варианти.А ти ни предлагаш толкова много и интересни идеи в тази насока.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, Ели, благодаря, че мислиш така и ти допадат моите нещица!! Обичаме царевица и честичко я включвам в какво ли не :))
      Поздрави!!

      Изтриване