24 септември 2018 г.

Паниран толстолоб


Панировката в случая е с бира, като с нея може да се панира пилешко, кашкавал, сирене, нарязани зеленчуци  /тиквички, патладжани и др./





За панировката:

1 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.ч. светла бира
2 яйца
сол и черен пипер на вкус 

В зависимост от количеството на рибата, продуктите за панировката можем да увеличим или намалим съответно.

 Почистваме рибата, и нарязваме на шайби. 
За панировката - разбиваме яйцата добре, добавяме бирата и постепенно брашното, като бъркаме непрекъснато, докато се получи гладко полутечно тесто. Добавяме сол и черен пипер на вкус. 
Всяко парче риба потапяме в панировката и пържим в сгорещена мазнина и от двете страни последователно до готовност.
Гарнитурата към рибата е по избор. 
За мен тя е задължително картофена салата!! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар