Панировката в случая е с бира, като с нея може да се панира пилешко, кашкавал, сирене, нарязани зеленчуци /тиквички, патладжани и др./
За панировката:
1 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.ч. светла бира
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
В зависимост от количеството на рибата, продуктите за панировката можем да увеличим или намалим съответно.
Почистваме рибата, и нарязваме на шайби.
За панировката - разбиваме яйцата добре, добавяме бирата и постепенно брашното, като бъркаме непрекъснато, докато се получи гладко полутечно тесто. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
Всяко парче риба потапяме в панировката и пържим в сгорещена мазнина и от двете страни последователно до готовност.
Гарнитурата към рибата е по избор.
За мен тя е задължително картофена салата!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар