Тигров, защото шарките му точно на това ми заприличаха, когато сладкиша се опече :)
Плодовите сладкиши са чудесни по всяко време на годината. С какъвто и плод да го направите, и по какъвто и начин /защото те са безброй/ сладкиша ви ще е красив и вкусен.
Днес избрах моят плод за сладкиша да е ябълка, а с нея върви и ароматната канела, която е и полезна, но и не бива да се прекалява с нея. Ако прочетете внимателно тук, ще научите със сигурност много интересни нещица за канелата.
А ето го и моят лесен, вкусен и ефектен сладкиш!
Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
7 с.л. олио
1 пак. бакпулвер
2 ч.ч. брашно
2 средно големи ябълки
галета, кристална захар и канела за овалване на ябълките
пудра захар за поръсване на сладкиша
1. В купа разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме последователно киселото мляко, олиото и пресятото брашно смесено с бакпулвера. Объркваме всичко до хомогенна смес.
2. Измиваме, почистваме и нарязваме ябълките на малки кубчета.
3. В найлонова торбичка слагаме около 4 с.л. захар, 2 ч.л. канела и 2 ч.л. галета. Изсипваме нарязаните ябълки в торбичката, затваряме я, и объркваме всичко заедно. Така по ябълките ще полепне от захарта, канелата и галетата за кратко време и дори няма да се изцапаме :)
4. В тавичка покрита с хартия за печене, изсипваме кексовата смес. Отгоре нареждаме парчетата ябълки.
5. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до суха клечка.
Получава се ефектен и вкусен сладкиш,
който по желание можете да поръсите и с пудра захар.
Да ви е сладко!!
сладкиша наистина е много вкусен, благодаря
ОтговорИзтриванеТова означава, че е изпробван! Прекрасно!!
ИзтриванеЧудесен е!
ОтговорИзтриванеДецата го харесаха много! На другият ден искаха пак да им направя :)
Изтриване