6 март 2020 г.

Зеленчукова разядка

На пръв поглед тази разядка може да ви заприлича на лютеница :))
Но  всъщност е вкусна и пикантна зеленчукова разядка!



Необходими продукти:

червено цвекло
пипер - червен, зелен
патладжан
тиквичка
моркови
за овкусяване - олио /или зехтин/, оцет /или лимонов сок/, сол, чесън, орехови ядки



Начин на приготвяне:

Съотношението на количеството на отделните зеленчуци трябва да е горе-долу еднакво. Почистени, измити, всички зеленчуци се слагат върху хартия за печене, в предварително затоплена фурна на 180 градуса да се запекат около 30-40 минути.
Следва лесната част - в блендер нарязваме на малко парчета всички зеленчуци /ако количеството е твърде голямо, ги смиламе на няколко пъти/, овкусяваме с олио /или зехтин/, оцет /или лимонов сок/, сол, чесън, орехови ядки. 
Ако не разполагате с блендер, пасаторът ще ви свърши почти същата работа.
Тъй като червеното цвекло оцветява твърде, дори и в минимално количество, цвета на разядката е червен :)



Готовата разядка я сервираме с домашен хляб или сухари!


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар