Картофи и всичко с картофи ни е любимо 😊 каквото фантазията ни роди, всичко се изяжда!!
Та бях споменала, че трябва /налага се/ да хапвам повече коприва /за да си набавям желязо/, но копривената супа я изключвам като вариант 😉 И така, един бърз поглед в хладилника - има сирене, яйца от великден, копривата налице, картофите се варят, ще се заформи нещо вкусно 😀
Продукти:
150 г. прясна коприва
1 кг. сварени картофи
100 г. сирене
1 яйце
чубрица, сол, черен пипер на вкус
галета /или царевично брашно/
за пълнеж в кюфтетата - 2-3 сварени яйца
СТЪПКИ:
1. Първо си премивам в гевгир няколко пъти копривата и я бланширам за около пет минути.
2. В подходяща дълбока купа нарязваме копривата на ситно, добавяме намачканите сварени картофи, яйцето, натрошеното сирене и подправките.
3. Всички продукти омесваме добре заедно до хомогенна смес.
4. Подготвяме си тавичката от фурната с хартия за печене върху нея.
5. Вземаме от сместа, колкото за едно нормално кюфте. Сварените яйца нарязваме внимателно на филии. Във всяко кюфте внимателно поставяме парче от яйцето и оформяме внимателно. Овалваме в галета или царевично брашно.
6. Редим готовите кюфтета в тавичката и намазваме с олио всяко с помоща на четка.
7. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до златист загар.
Вариант е и да ги изпържите, и може би ще станат по-вкусни!
Задължително си направете чесново сосче!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар