Вадете гофретниците 😁Значи, имам си аз гофретник, от тези обикновените. Представете си колко пъти се каня да направя гофрети в него, че чак вече не е в гаранция и той си е новичък още 😁. Реших, че му е дошло времето да го поизцапам 😋. Спретнах едни солени гофретки, които си хапнахме за късен съботен обяд, намазани с цедено мляко или крема сирене. А пък останалите ги хапнахме за вечеря с гарнитура салата от сварени картофи и пресен лучец, и една зелена салата от бейби рукола, спанак и други зеленийки. Вкусотийка и на обяд, и на вечеря! А рецепти за гофрети, солени или сладки има безброй. Правете експерименти, няма как да не се получат. Та ето това са моите първи солени гофрети!!
Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко /200мл./
1 ч.л. сода за хляб или 1 к.л бакпулвер
2 с.л. кокосово масло /или олио/
9 с.л. брашно
около 100 г. натрошено сирене
Стъпки:
1. В купа разбиваме яйцата и ги разбъркваме. Добавяме киселото мляко с шупналата сода в него /или бакпулвер/, и отново объркваме.
2. Прибавяме олиото, брашното, и накрая натрошеното сирене. Всичко объркваме добре.
3. Включваме гофретника да загрее, намазняваме леко с мазнина.
4. Сипваме от сместа и печем до готовност, като аз ги пообръщах, за да съм сдигурна, че са изпечени.
Сервиламе без нищо, или намазани с цедено мляко, крема сирене, и поръсени с пресен магданоз по желание.
Простичко, но вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар