27 юли 2025 г.

Шоколадо-бисквитена торта

Обичате ли шоколад /защо ли питам, та кой не обича шоколад/?! Тук има достатъчно, че да ви заболи главата и мозъка от сладко 😁. Много вкусно, наистина много сладко, но пък няма всеки ден да хапвате такава калорийна бомба. Ядеш, ревеш и се разтапяш от сладък кеф 😀. Само да не ви стане навик, че после не отговарям за последствията.  Един десерт, с който може да впечатлите и на вид, и на вкус. Който няма да ви отнеме време, а и умения не ви трябват. 

И ще бъдете звездата на деня!! 😍



Продукти:

какаови бисквити - 2 пакета /около 400 г./

500 г. маскарпоне

400 г. заквасена сметана

течен шоколад - около 200-300 г.

прясно мляко за потапяне на бисквитите

за украса - ядки, топинг, шоколад и пресни плодове, в случая къпини

Използвах правоъгълна тавичка, за по-лесно редене на бисквитите.


СТЪПКИ:

1. Приготвяме крема, като в купа смесваме маскарпонето и заквасената сметана и разбиваме с миксер, за да се получи гладък крем. По желание може да се добави пудра захар на вкус. 

2. Приготвяме си средно голяма правоъгълна тавичка 30/20. 

3. Слепваме две по две бисквити с шоколад. Потапяме в прясно мляко за кратко и редим първи ред от бисквити в тавичката. 

Използвах от тези бисквити.

4. Върху бисквитите мажем половината  от крема.

5. Следва пак ред от слепени бисквити с шоколад. Покриваме с останалия крем.

6. Прибираме в хладилник поне за 2 часа, най-добре ако се приготви от вечер и престои цяла нощ в хладилника. Така бисквитите омекват още повече и десерта става прекрасен.

При поднасяне се сервира по желание с топинг, разтопен шоколад и пресни къпини в случая.



Или вземате по една лъжица и нападате тавата 😁








Няма коментари:

Публикуване на коментар