Обичате ли шоколад /защо ли питам, та кой не обича шоколад/?! Тук има достатъчно, че да ви заболи главата и мозъка от сладко 😁. Много вкусно, наистина много сладко, но пък няма всеки ден да хапвате такава калорийна бомба. Ядеш, ревеш и се разтапяш от сладък кеф 😀. Само да не ви стане навик, че после не отговарям за последствията. Един десерт, с който може да впечатлите и на вид, и на вкус. Който няма да ви отнеме време, а и умения не ви трябват.
И ще бъдете звездата на деня!! 😍
Продукти:
какаови бисквити - 2 пакета /около 400 г./
500 г. маскарпоне
400 г. заквасена сметана
течен шоколад - около 200-300 г.
прясно мляко за потапяне на бисквитите
за украса - ядки, топинг, шоколад и пресни плодове, в случая къпини
Използвах правоъгълна тавичка, за по-лесно редене на бисквитите.
СТЪПКИ:
1. Приготвяме крема, като в купа смесваме маскарпонето и заквасената сметана и разбиваме с миксер, за да се получи гладък крем. По желание може да се добави пудра захар на вкус.
2. Приготвяме си средно голяма правоъгълна тавичка 30/20.
3. Слепваме две по две бисквити с шоколад. Потапяме в прясно мляко за кратко и редим първи ред от бисквити в тавичката.
Използвах от тези бисквити.
4. Върху бисквитите мажем половината от крема.
5. Следва пак ред от слепени бисквити с шоколад. Покриваме с останалия крем.
6. Прибираме в хладилник поне за 2 часа, най-добре ако се приготви от вечер и престои цяла нощ в хладилника. Така бисквитите омекват още повече и десерта става прекрасен.
При поднасяне се сервира по желание с топинг, разтопен шоколад и пресни къпини в случая.
Няма коментари:
Публикуване на коментар