16 януари 2015 г.

Зеленчукова салата

Доста мислих как да я нарека тази салата, но друго не ми дойде на ум. Ами тя си е от зеленчуци, как да я нарека :)

Чудесна комбинация от вкусове, която горещо препоръчвам!!



Продукти:

картофи
моркови
брюкселско зеле
зелен лук
олио или зехтин
сол
оцет или лимонов сок

Количеството на продуктите е според желаните порции.


СТЪПКИ:

1.  Почистваме и измиваме морковите и брюкселското зеле. Приготвяме ги на пара, като за целта ги поставяме върху решетка за пара, поставена в тенджера. Наливаме вода в тенджерата, която не трябва да докосва зеленчуците. Когато водата заври, намаляме котлона и варим 10-ина минути. Аз ги оставих малко по-дълго време.


2. Картофите измиваме добре и ги сваряваме. Когато са готови, заливаме със студена вода, оставяме за няколко минутки настрани и ги обелваме.
3. В купа нарязваме на кубчета сварените картофи, морковите на колелца, а брюкселското зеле оставяме цяло. Ако прецените, можете да го срежете на половинки.
4. Към зеленчуците прибавяме нарязан на дребно зелен лук, сол, олио и оцет на вкус. Объркваме внимателно и сервираме.


Лесно и много вкусно, че и полезно :)

8 коментара:

  1. Чудесно! И аз често си хапвам зеленчуци на пара - вкусно и здравословно. :)
    Поздрави, Вили! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусна и засищаща салата, от така наречените "топли" салати! Чудесно съчетание!
    Успешна седмица , Вили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, съчетанието е много добро, и наистина засища, с една такава салатка и вечерята е готова :)
      Прекрасна седмица и на теб Тили!

      Изтриване
  3. Чудесна всекидневна салатка Вили.Харесвам просто и лесно приготвената храна.Считам, че тя е много по - здравословна.Идеално съчетание на зеленчуците.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ели! Напоследък се замислям наистина какво ядем. Лошото е, че толкова много сме привикнали към лошите храни, и трудно възприемаме полезното и здравословното. Надявам се да поправим тази грешка.
      Поздрави!!

      Изтриване
  4. Много хубава салата, аз понякога си правя зеленчуци на пара за гарнитура. И задължително с прясно изцеден лимон.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Теди! Аз пък рядко правя на пара, предпочитаме ги пресни в повечето случаи. Но пък ми харесват и така, и май честичко ще повтарям :) А за пресния лимонов сок и аз съм за !!!

      Изтриване