17 август 2018 г.

Пилешко фрикасе с чесън

Пиле фрикасе може да се приготви по различни начини, важното е да ви е вкусно!
Ето един от моите варианти на пиле фрикасе, приготвено с кисело мляко и разбира се чесън!





Продукти:

1 пиле
8-10 скилидки чесън
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
125 г. чисто масло 
4 с.л. брашно
сол на вкус
черен пипер, магданоз



СТЪПКИ:

1. Запържваме в 1/2 от маслото накълцания чесън. След това добавяме нарязаното на дребни парчета месо и го оставяме да се задуши. Може да се използва и вече сварено пилешко, като така обработката трае по-малко.
2. В отделна купа разбиваме яйцата с млякото.
3. В останалата част от маслото запържваме брашното. Разреждаме го с вода или с бульон, като бъркаме непрекъснато. Овкусяваме със сол.
4. Смесваме го с яйчената смес и продължаваме да бъркаме до готовност.
5. Месото поднасяме с получения сос, поръсено с черен пипер и пресен магданоз.



Добър апетит!

1 коментар: