3 март 2019 г.

Сладки макарони на фурна с локум

Ако сте пропуснали сладките макарони с тиква, днес черпя с макарони на фурна с локум.
Така хубаво омекнал и полуразтопен между макароните, локума придава една особена сладост на този десерт. И честно да ви кажа си мислех, че досега никой не се е сещал за такава комбинация. Но когато започнах да пиша публикацията реших все пак да потърся при чичко гугъл и се оказа, че този десерт отдавнааа вече е правен някога от някого за пръв път. Е, натъжих се малко разбира се, но пък това не ме разубеди да покажа и моите сладки макарони с локум.


Продукти:

пакет макарони
500 мл. прясно мляко
3-4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
100 г. масло
1 кутия локум /цветен/

какао за поръсване


СТЪПКИ:

1. Сваряваме макароните в 2 л. вода. Отцеждаме ги и изсипваме в подходяща правоъгълна или кръгла тавичка.
2. Омекналото масло разпределяме върху макароните. 
3. Локумът нарязваме на малки кубчета и разпределяме върху макароните и внимателно  объркваме всичко заедно.
4. В купа разбиваме яйцата със захарта, след което добавяме и млякото и объркваме всичко добре.
5. Изсипваме млечно-яйчната смес върху макароните и запичаме в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност. 
По желание може да поръсите с кафява захар и да върнете във фурната до нейното разтапяне.


Поднасяме поръсена с пудра захар, канела или какао както направих аз в случая.


Да ви е сладко!!!

1 коментар: