Почивните дни предразполагат освен за пълен релакс под всякаква форма /кой както го разбира и има възможност да изкара естествено/, така и за развихряне в кухнята.
Хаха моите експерименти са моето хоби. Харесвам лесните рецепти и същевременно достъпни за всяко едно домакинство. И повярвайте ми, тези лесни и простички ястия могат да изглеждат уникално на вид, а на вкус да бъдете изненадани твърде приятно!
Като днес! Буквално е като нещо от рода на "разчистване на хладилника"!!
Поизостанали десетина лозови листа, от които ми хрумна да спретна едни панирани сармички. Останалото беше лесно. Сиренце, малко пипер, флейка, малко орехчета и воала - оставаше само да ги направя.
Така се "родиха" моите панирани сарми!!
Продукти:
лозови листа /бланширани/
за плънката:
сирене
червен печен пипер
флейка /или друго месце по ваш избор/
пресен босилек
орехови ядки
за панировката:
яйце
брашно
натурален корнфлейкс
СТЪПКИ:
1. В купа смесваме сирене, нарязан на дребно червен печен пипер, флейката, нарязан пресен босилек и смлени орехови ядки. Количеството на продуктите е според броя и големината на лозовите листа. Като сиренето в случая може да замените и с извара.
2. Върху всяко листо в горния край слагаме от плънката, загръщаме от двете страни и навиваме стегнати сърмички.
3. В три отделни купички /или други подходящи съдини/ си слагаме продуктите за панировката. В едната чукваме и разбиваме хубаво яйцето. В другата слагаме брашно, а в третата начупен корнфлейкс.
4. В сгорещена мазнина пържим сармите, които последователно първо овалваме в брашно, яйце и корнфлейкс.
5. Необходимо е съвсем кратко време за пърженето, за това внимаваме да не ги загорим. Пържат се до златист загар.
6. В случая съм ги поднесла с домашна лютеница с пресен босилек и разядка от равни количества майонеза и кисело мляко /висок процент/ и счукан чесън /по желание/. Може да добавите и любими пресни зелени подправки.
Да живеят експериментите и лесните рецепти!
Със сигурност тези панирани сарми ще ви допаднат!
Интересен експеримент!
ОтговорИзтриване