Ако не обичате агнешко месо, съответно и агнешка дроб сарма, веднага ви предлагам да я заместите с дроб сарма с пилешки дробчета. Ще си оближете пръстите.
Продукти:
1 пакетче охладени пилешки дробчета
1 ч. ч. ориз
1 глава лук
1 ч. ч. ориз
1 глава лук
1 морков
маслини без костилки
олио или зехтин
черен пипер, сол, джоджен /пресен или сух/
пресен магданоз
черен пипер, сол, джоджен /пресен или сух/
пресен магданоз
За заливката-
3 яйца
2-3 с. л. кисело мляко
1-2 с.л. брашно
СТЪПКИ:
1.Нарязваме една глава лук и един морков на дребно. Запържваме ги в тиган, с малко зехтин или олио.
2.Измиваме и нарязваме пилешките дробчета на ситно и ги добавяме към към лука и морковите и ги запържваме. Слагаме щипка сол, черен пипер и джоджен на вкус.
3. Измиваме 1 ч. ч. бял ориз. Добавяме ориза към лука и дробчетата, малко нарязан магданоз, и няколко маслини /10-15/.
4. Изсипваме сместа в тавичка за печене и заливаме с
3 ч. ч. вода, Печем около 30 минути в загрята на 180-200 градуса фурна.
5. Приготвяме заливка от 3 яйца, 2-3 лъжици кисело мляко и 1-2 с.л. брашно.
6. Заливаме дроб сармата и печем до златист загар.
Поднасяме с лимон, кисело мляко и пресен нарязан на дребно магданоз.
Добър заместител е на агнешката, макар аз да предпочитам втората. Аз правя пилешката с гъби, но ще опитам и с маслини, Вили.
ОтговорИзтриване